No comments yet

Të mposhtësh pasigurinë — Meditim ditor

“Aftësia jonë vjen nga Zoti. Ai na ka bërë të aftë. ” 2Ko 3: 5-6

Pasiguria mund t’ju ​​anashkalojë. Kur ndiheni sikur jeni të pakualifikuar dhe të padenjë për sukses, dyshimi në vetvete mund t’ju ​​bëjë të veproni në mënyra që sabotojnë shanset tuaja për të qenë të suksesshëm. E vërteta është, është e pamundur të jetosh gjatë në një nivel që nuk është në përputhje me atë se si e sheh veten. Dhe një nga problemet më të mëdha me pasigurinë është se është pothuajse e pamundur të pranohet, kështu që ju nuk merreni me të dhe e kapërceni atë. Pse e? Sepse keni frikë se pranimi i cenueshmërisë (1) do t’ju dobësojë në sytë e njerëzve të tjerë, (2) do të fuqizojë dhe inkurajojë kritikët tuaj dhe (3) do t’u japë konkurrentëve tuaj një avantazh. Pasiguria ju bën të mbani të tjerët në distancë. Do të thotë të jetosh pa këshillën dhe mbështetjen e vetë njerëzve, kontributi i të cilëve mund të të ndihmojë të kesh sukses. Përfundimi: Ju e keni të vështirë t’i besoni njerëzve të tjerë sepse e keni të vështirë t’i besoni vetes! Nuk është një fenomen i ri. I regjistruar në Dhiatën e Vjetër, Zofari i tha Jobit: “Në vetë-mjaftueshmërinë e tij ai do të jetë në ankth” (Jobi 20:22 ). Vini re fjalën “shqetësim”, pastaj mendoni për fjalën “stres”. Pasiguria juaj do të pëshpërisë, “Nëse njerëzit do të më njihnin vërtet, ata nuk do të më donin, nuk do të më respektonin, do të më ndiqnin, nuk do të më ftonin ose do të investonin në mua.” Pra… cila është përgjigja? Pali e ka! Ai shkruan, “Jo se ne jemi të aftë … të pretendojmë diçka për veten tonë, por aftësia jonë vjen nga Zoti. Ai na ka bërë të aftë. ” Hapi i parë për të kapërcyer pasigurinë është të tërheqësh vlerën tënde nga Zoti dhe të mësosh të shohësh veten përmes syve të Tij. Dhe ju mund ta bëni këtë vetëm duke kaluar kohë me Të në lutje dhe duke lexuar Fjalën e Tij çdo ditë.

 

Comments are closed.