No comments yet

Tëkujdesesh do të thotë të përfshihesh — Meditim ditor

“Në trupin e Krishtit ne jemi të gjithë të lidhur.” Ef 4:25

Shumë njerëz nuk kanë askënd që i do aq sa duhet për t’u thënë të vërtetën. Kjo sepse është më e lehtë të thuash asgjë kur të tjerët po ngatërrohen. Por nuk është gjëja më e mirë  të bësh! Bibla thotë, “Të japësh një përgjigje të sinqertë është një shenjë e miqësisë së vërtetë” (Pr 24:26 ). Zakonisht ne e dimë se çfarë duhet thënë, por frika na pengon ta themi atë. Sidoqoftë, nëse do ta dinit që frenat në një makinë nuk po funksiononin siç duhet, do të lejonit që një i dashur ta drejtonte atë? Jo? Epo, në një mënyrë të ngjashme, Pali shkruan: “Nëse dikush në grupin tuaj bën diçka të gabuar, ju që jeni shpirtërorë duhet të shkoni tek ai person dhe ta ndihmoni me butësi për ta bërë atë përsëri të drejtë” (Gal 6: 1 ). Kjo është ajo që bëjnë njerëzit “shpirtërorë”!Kur lind një çështje që mund të shkaktojë tension, ajo lustrohet për të ruajtur paqen. Ne nuk duam të përplasim asnjë pendë, kështu që nuk zgjidhet kurrë. Ja se si e trajton Pali këtë: “Nuk ka më shtirje. Thuaj te verteten. Në trupin e Krishtit ne të gjithë jemi të lidhur … Kur gënjeni të tjerët, përfundoni duke gënjyer veten “(Efesianëve 4:25 ). Tani le të jemi të qartë këtu. Sinqeriteti nuk të jep licencë të jesh i pasjellshëm dhe të thuash çfarë të duash. Fjalët e pamenduara mund të plagosin njerëzit. “Asnjëherë mos përdorni fjalë të ashpra kur korrigjoni një burrë të moshuar … flisni me të sikur të ishte babai juaj. Flisni me burrat më të rinj sikur të ishin vëllezërit tuaj, gratë e moshuara sikur të ishin nënat tuaja dhe gratë më të reja sikur të ishin motrat tuaja ”(1Ti 5: 1-2 ). Përfundimi: Kur del një çështje e vështirë, të kujdesesh do të thotë të përfshihesh në një mënyrë të ndershme dhe të dashur.

 

Comments are closed.