No comments yet

Ti i përket Zotit — Meditim ditor

“Ju, pra, nuk jeni më të huaj, as bujtës, por bashkëqytetarë të shenjtorëve dhe pjestarë të familjes së Perëndisë,” Ef 2:19

“Ai krijoi një lloj të ri njeriu, një fillim i ri për të gjithë. Krishti na bashkoi nëpërmjet vdekjes së tij në Kryq. Kryqi na bëri të përqafoheshim dhe ky ishte fundi i armiqësisë. Krishti erdhi dhe predikoi paqe për ju të huajt dhe paqe për ne të brendshëm. Ai na trajtoi si të barabartë, dhe kështu na bëri të barabartë. Nëpërmjet tij ne të dy ndajmë të njëjtin Frymë dhe kemi qasje të barabartë te Ati. Kjo është mjaft e qartë, apo jo? Ju nuk jeni më të mërguarit endacakë. Kjo mbretëri e besimit është tani atdheu juaj. Ju nuk jeni më të huaj apo të huaj. Ju i përkisni këtu, me aq të drejtë mbi emrin e krishterë sa kushdo tjetër. Zoti po ndërton një shtëpi. Ai po na përdor të gjithëve – pavarësisht se si arritëm këtu – në atë që po ndërton. Ai përdori apostujt dhe profetët për themelin. Tani ai po ju përdor, duke ju përshtatur tullë më tullë, gur më gur, me Krishtin Jezus si gur themeli që mban të gjitha pjesët së bashku. Ne e shohim atë duke marrë formë ditë pas dite” (v. 15-21 ). Nëse fëmijët tuaj do të qëndronin jashtë shtëpisë tuaj duke u lutur të hynin brenda, çfarë do të mendonit? A nuk do të thoshit, “Hyni, ju jeni mishi dhe gjaku im. Unë të dua, nuk ke nevojë të lutesh”? Zoti po ndërton një shtëpi, dhe ju jeni pjesë e saj. Ju mund të vini përpara Tij në çdo kohë me çdo nevojë, duke e ditur se do të priteni me dashuri. Zoti është babai për të cilin keni shpresuar gjithmonë dhe ju jeni fëmija që Ai gjithmonë donte. Nëse keni ndonjë dyshim për këtë, shikoni kryqin; kaq shumë ju do Zoti. Sot ju jeni të Zotit!

Comments are closed.