• 1 Days left to achieve target

Të vejat dhe jetimët

te vejat - 8 shtatorNe bashkepunim me bashkine, kisha ka ndihmuar ne shperndarjen e ushqimeve per te vejat dhe jetimet. Nderkohe qe kalon kohe duke biseduar me ta, shikon qe keto familje jane jo vetem ne nevoje per ushqime, por kane shume nevoje per dashurine e Zotit. Duke folur me babain e nje prej te vejave, ai tregon qe dhendri i tij ka vrare veten dhe e ka lene familjen ne veshtiresi te madhe. Vajza e tij jeton ne nje kasolle me dy femijet qe shpesh here flene edhe pa ngrene. Kjo e ve nuk kishte marre kurre me pare ushqime nga askush. Ishte hera e pare qe dikush e kishte kontaktuar dhe kishe dhene ndihma ushqimore. Syte e saj mbushen me lote, nderkohe qe tregon per kete ngjarje. Ajo eshte e prekur nga  dashuria dhe kujdesi i kishes per kete kohe te veshtire. Edhe pse pa pune, ajo nuk ka marre deri tani asnje ndihme nga bashkia. Nje grua tjeter, qe i duke biseduar me djalin e saj, duke inkurajuar qe djali i saj te besoj te Zoti, dhe ai i pergjigjet: “Ku ishte Zoti, kur babai yne vdiq dhe pse Ai nuk siguron per ne? ” Ajo i pergjigjet : “Zoti ka qene gjithmone me ne. Edhe ne kohen e fatkeqesise. Ai nuk na ka lene asnjehere “

 

te_vejat_new_25_shtatorIn collabaration with City Hall, the church has helped in distribution of food for widows and orphans. As you talk to them, you can see that not only  they need help but so much need for the love of God. As we speak with the widows father, he shows to us how his son in law killed  himself and left his family in difficult position. His daughter leaves in one shack with two children that often sleep without eating. This widow has not received any help from anyone. It was the first time taht someone has contacted her to give food. Her eyes were filled with tears, as she shows her story. She is touched by the love and the care of the church for this difficult time. Even without work, she has not received any help from the City Hall.
Another widow, was talking with her son , encouraging him to believe in God, his response was : ” Where was God, when our father died and why He is not caring for us “She answered: ” God has been always with us, even in the distress time. He is never left us”.