I zgjedhur dhe caktuar nga Zoti — Meditim Ditor

Do të çohem dhe do të shkoj tek im at. Luka 15:18 Pasi ta kuptoni faktin që Perëndia ka “zgjedhur dhe caktuar” ju për të përmbushur disa gjëra, shumë nga pyetjet tuaja pa përgjigje do të fillojnë të kenë kuptim. Si përshembull pse i shikoni gjërat ndryshe nga të tjerët,...

Continue reading

Si te rritemi ne dashuri — Erion Sylari

Dhe Zoti shtoftë dhe teproftë në dashurinë për njeri tjetrin dhe për të gjithë, ashtu si edhe ne ndaj jush, 1.Ti duhet te mendosh me dashuri Së fundi, vëllezër, të gjitha gjërat që janë të vërteta, të gjitha gjërat që janë të ndershme, të gjitha gjërat që janë të drejta,...

Continue reading

Duaj Zotin dhe duaj njerezit (pjesa 2) — Erion Sylari

Shumë kohë më parë Zoti m’u shfaq duke thënë: “Po, të kam dashur me një dashuri të përjetshme; prandaj të kam tërhequr me dashamirësi. Jer 31:3 Ky është urdhërimi im: ta doni njëri-tjetrin, ashtu si unë ju kam dashur juve. Gjoni 15:12  Dashuria eshte qellimi dhe arritja me e madhe ne jeten tone. Ai na deshi me shume se cdo tjeter. TI NUK MUND TE DUASH SI JEZUSI SEPSE NUK E KE BRENDA TEJE, POR VETEM NGA FUQIA E TIJ –Kush është ndër ju i urtë dhe i ditur?...

Continue reading

Duaj Zotin duaj njerezit — Erion Sylari

Shumë kohë më parë Zoti m’u shfaq duke thënë: “Po, të kam dashur me një dashuri të përjetshme; prandaj të kam tërhequr me dashamirësi. Jer 31:3 Ky është urdhërimi im: ta doni njëri-tjetrin, ashtu si unë ju kam dashur juve. Gjoni 15:12 Dashuria eshte qellimi dhe arritja me e madhe...

Continue reading

Kur Zot te perdor ty — Erion Sylari

Kur isha fëmijë, flisja si fëmijë, mendoja si fëmijë, arsyetoja si fëmijë; kur u bëra burrë, i flaka gjërat fëminore. 1 Kor 13:11 Në fakt një është Perëndia, dhe një i vetëm është ndërmjetësi midis Perëndisë dhe njerëzve: Krishti Jezus njeri, i cili e dha veten si çmim për të gjithë,...

Continue reading