No comments yet

Ajo që duhet të hiqni dorë — Meditim ditor

“Një gjë kam kërkuar nga Zoti, atë do ta kërkoj.” Ps 27:4

Për të pasur sukses, ka disa gjëra nga të cilat duhet të hiqni dorë. (1) Ju nuk mund të jeni miq me të gjithë. Jezusi i donte të gjithë, por pjesën më të madhe të kohës e kalonte me dymbëdhjetë njerëz duke i udhëzuar ata. Dhe ai kaloi kohë shtesë me Pjetrin, Jakobin dhe Gjonin, rrethin e tij të brendshëm. Në fund të jetës së Tij, Ai mund të thoshte: “Unë të kam sjellë lavdi në tokë duke përfunduar veprën që më ke dhënë të bëj” (Gjoni 17:4). (2) Nuk mund të bësh gjithçka. Për shkak të ritmit të shpejtë të shoqërisë sonë, njerëzit priren të kryejnë shumë detyra. Por kalimi nga detyra në detyrë mund t’ju kushtojë deri në 40 përqind efikasitet. Sipas studiuesve, do të bëni më shumë duke u fokusuar në një detyrë në një kohë, duke mos kaluar vazhdimisht nga një detyrë në tjetrën. Davidi tha: “Një gjë i kam kërkuar Zotit, atë do të kërkoj”. (3) Nuk mund të jeni të rrumbullakosur mirë. Po, duhet të ketë një ekuilibër midis botës tuaj private dhe asaj publike. Por është një mit të besosh se mund të njohësh të gjithë, të bësh gjithçka, të shkosh kudo dhe të kesh gjithçka. Ju nuk keni nevojë të dini 99 për qind të gjithçkaje në jetë; ju vetëm duhet të përqendroheni në 1 përqind që ju jep kthimin më të lartë. Nëse shpërqendroheni shumë lehtë, keni nevojë për njerëz në jetën tuaj që janë të fuqizuar t’ju “thërrasin” dhe t’ju ndihmojnë të ktheheni në rrugën e duhur. Ju duhet të dini se për çfarë duhet dhe nuk duhet të shqetësoheni. Përfundimi: Për të shkuar më lart dhe për të arritur gjëra më të mëdha, duhet të jeni të gatshëm të lini mënjanë disa gjëra. Edhe gjërat e mira (Heb 12:1-3).

Comments are closed.