• Qer2022

  “Fitimet e marra në mënyrë të paligjshme nuk sjellin përfitim.” Pr 10:2 Për të qenë të bekuar në punë, duhet ta praktikoni këtë: ndershmërinë. Nuk është e mençur të vidhni, edhe nëse nuk jeni kapur kurrë. “Fitimet e marra në mënyrë të paligjshme nuk sjellin përfitim.” Ju mund të vidhni...

 • “Në nderim tregoni kujdes ndaj njëri-tjetrit.” Ro 12:10 Këtu është një tjetër çelës i rëndësishëm për të qenë i bekuar në punë: mendueshmëria. Kjo është e vërtetë nëse jeni president i kompanisë apo portier i turnit të natës. Pllaka në derën e zyrës suaj mund të thotë se ju meritoni...

 • “Puna e palodhur do t’ju shpërblejë.” Pr 13:4 Këtu është një tjetër çelës për të pasur sukses në punë: puna e palodhur. “Puna e palodhur do t’ju shpërblejë me më shumë se sa duhet.” Pyetni çdo punëdhënës dhe ai ose ajo do t’ju thotë se sfida e tyre më e...

 • “Punëtorët e kualifikuar janë gjithmonë në kërkesë.” Pr 22:29 Solomoni shkruan: “Punëtorët e aftë janë gjithmonë të kërkuar dhe të admiruar; ata nuk i takojnë askujt” (v. 29 ). Por shkathtësia nuk është gjenetike; ju duhet të punoni në të. Ndonjëherë kjo do të thotë të digjni vajin e mesnatës,...

 • “Zoti i ka dhënë secilit prej jush një dhuratë.” 1Pj 4:10 NLT Bibla thotë: «Perëndia i ka dhënë secilit prej jush një dhuratë nga shumëllojshmëria e madhe e dhuratave të tij frymore. Përdorini ato mirë për t’i shërbyer njëri-tjetrit. A keni dhuntinë e të folurit? Atëherë flisni sikur vetë Perëndia...

 • “Më forco sipas fjalës sate.” Ps 119:28 NKJV Thënia e vjetër, “Lutja i ndryshon gjërat”, merr kuptim të ri kur përdorni Shkrimet në lutje. Lutje të tilla e shtyjnë Perëndinë të veprojë në emrin tuaj. Më e rëndësishmja, ata ju ndryshojnë. Kur luteni sipas Fjalës së Perëndisë, ja çfarë ndodh:...

 • “Unë nuk i kam parë të drejtët të braktisur.” Ps 37:25 Nëse jeni të shqetësuar se nuk ia dilni me bukën e gojës, lexoni më tej: “Hapat e një njeriu të mirë janë të urdhëruara nga Zoti dhe Ai kënaqet në rrugën e tij. Edhe sikur të bjerë, nuk do...

 • “Kështu që hoqa dorë në dëshpërim, duke vënë në dyshim vlerën e gjithë punës sime të palodhur.” Pred 2:20 Kur je i zhgënjyer nga ata me të cilët punon. Ju nuk do të keni sukses në jetë pa njerëzit e duhur. Por kur njerëzit me të cilët mbështeteni të dështojnë, është...

 • “Kur prita dritën, erdhi errësira.” Job 30:26 Kur je i zhgënjyer në udhëheqje. Do të ishte e arsyeshme të supozonim se mund t’i besoni Eliut, kryepriftit në Izrael. Kështu mendoi nëna e Samuelit kur ia besoi djalin e saj, e sigurt se do ta udhëzonte për shërbimin e Perëndisë. Por...

 • “Të perëndishmit mund të pengohen shtatë herë, por ata do të ngrihen përsëri.” Pr 24:16 Për ditët në vijim, le të shohim pesë lloje të ndryshme zhgënjimi. Zhgënjim në veten tuaj. Ky është lloji më dobësues i zhgënjimit, sepse mund t’ju futë në një spirale në rënie nga e cila...