• Nën2022

  “Ai shëron ata që kanë zemër të thyer dhe ua lidh plagët.” Ps 147:3 Nëse jeni duke u rikuperuar nga një marrëdhënie e keqe, është gabim të nxitoni për një marrëdhënie tjetër. Njerëzit e sëmurë bëjnë zgjedhje jo të shëndetshme. Disa plagë kërkojnë më shumë kohë për t’u shëruar se...

 • “Jeto në paqe.” 2Ko 13:11 Brady Bunch ishte një shfaqje televizive popullore ku një nënë dhe baba me gjashtë fëmijë krijuan një familje të madhe të lumtur pa konflikte apo rivalitete. Problemi është se rrallë ndodh kështu. Pra, nëse po planifikoni të rimartoheni, këtu janë tre sfida me të cilat...

 • “Kur djalli mbaroi gjithë këtë tundim, ai e la atë deri në një moment të përshtatshëm.” Lk 4:13 Vini re këtë: (1) Tundimi vjen kur jeni vetëm pa mbështetje. Ashtu si një ujk kërkon delen që largohet nga siguria e vathës, kur ju neglizhoni shoqërinë e krishterë dhe shkëputeni veten...

 • “Për dyzet ditë ai u tundua nga djalli.” Lk 4:2 Këtu janë disa udhëzime praktike nga Jezusi për trajtimin e tundimit: (1) tundimet tuaja janë si ato me të cilat Ai u përball. “Jezusi e kupton çdo dobësi tonën, sepse u tundua në çdo mënyrë që ne jemi” (Hebrenjve 4:15...

 • “Përuluni…dhe…ai do t’ju ngrejë lart në nder.” 1Pj 5:6 A e keni parë ndonjëherë me përçmim dikë sepse ai nuk ndante ose zotëronte avantazhet që ju gëzoni në jetë? A ndiheni superior ndaj të tjerëve në ndonjë aspekt të jetës suaj? A besoni se të qenit pjesë e një emërtimi...

 • Nuk isha unë, por Perëndia që po vepronte nëpërmjet meje me hirin e tij.” 1Ko 15:10 Sa herë që mendoni më pak për dikë sepse ai nuk është anëtar i racës, besimit, gjinisë ose grupit tuaj shoqëror, ju po shfaqni një qëndrim elitist. Elitizmi i ka rrënjët te krenaria dhe...

 • “Mos mendo se je më i mirë se sa je në të vërtetë.” Ro 12:3 Pali shkruan: «Mos mendoni se jeni më i mirë se sa jeni në të vërtetë. Jini të ndershëm në vlerësimin tuaj për veten tuaj, duke e matur veten me besimin që na ka dhënë Perëndia....

 • “Mos e mendoni veten më shumë seç duhet.” Ro 12:3 “Dy burra shkuan në tempull për t’u lutur. Njëri ishte farise dhe tjetri ishte një taksambledhës i përbuzur. Fariseu qëndroi në këmbë dhe bëri këtë lutje: “Të falënderoj, o Zot, që nuk jam një mëkatar si gjithë të tjerët… nuk...

 • “Ne kemi bërë marrëzi … kemi mëkatuar.” Nu 12:11 Nëse mendoni se kritikimi i të tjerëve është thjesht ushtrim i së drejtës suaj për lirinë e fjalës dhe nuk është gjë e madhe, ndaloni dhe merrni parasysh këto katër gjëra: (1) Perëndia e pa si mëkat kur Aaroni dhe Miriami...

 • “Ligjet e Zotit janë të drejta dhe e gëzojnë zemrën”. Ps 19:8 NKJV “Ligji i Zotit është i përsosur, që e kthen shpirtin; dëshmia e Zotit është e sigurt, duke i bërë të urtë njerëzit e thjeshtë; statutet e Zotit janë të drejta dhe e gëzojnë zemrën; Urdhërimi i Zotit...