Kujdesuni për partnerin — Meditim ditor

“Jeta është e shkurtër,…  duajeni gruan tuaj,… kënaquni të jeni me të.” Pred 9: 9 Historia tregon për një grua që shoqëroi burrin e saj tek mjeku. Pas kontrollit të tij, mjeku e thirri atë vetëm në zyrën e tij dhe i tha: “Burri juaj vuan nga një sëmundje e rëndë...

Continue reading

“Hidh” ose “mba” — Meditim ditor

“Hidhni të gjithë kujdesin tuaj mbi Të”. 1Pj 5: 7 Kur bëhet fjalë për t’u marrë me frikën dhe shqetësimet tuaja, ju keni dy zgjedhje; hidhni ato mbi Zotin, ose mbajini ato dhe përpiquni t’i trajtoni vetë. Kur komunistët pushtuan Kinën, misionari Isabel Kuhn u detyrua të arratisej në këmbë...

Continue reading

Fuqia e ndikimit (2)— Meditim ditor

“Por fryti i Frymës është …” Gal 5:22 Të gjithë kanë ndikim mbi dikë. ajo që ju bëni me  ndikim është ajo që përcakton nëse është negativ apo pozitiv. Sociologët na thonë se gjatë një jete edhe personi më i mençur dhe më introvert do të ndikojë në rreth dhjetë...

Continue reading

Fuqia e ndikimit — Meditim ditor

“Ata morën parasysh se këta burra kishin qenë me Jezusin.” Ve 4:13 Të jesh “nën ndikimin” do të thotë të kontrollohesh nga diçka ose dikush tjetër nga vetja jote. Kush jeni, çfarë jeni dhe ku jeni sot është sepse keni qenë nën ndikimin e njerëzve të caktuar. Shoqëria që keni ndikon në...

Continue reading