No comments yet

Duke u plakur bëhesh me i mirë — Meditim ditor

“Sepse si ditët e një peme, kështu do të jenë ditët e popullit tim; të zgjedhurit e mi do ta shijojnë gjatë punën e duarve të tyre.” Is 65:22

Në vitin 1968, një shkencëtar zbuloi një gjerdan gjashtëqind vjeçar në një varr indian. Ai përbëhej nga fara të lidhura së bashku. Ai mbolli një nga ato fara dhe merrni me mend se çfarë ndodhi: Ajo mbiu dhe u rrit. Edhe pse fara kishte qenë e fjetur për gjashtëqind vjet, ajo ende kishte potencial për jetë. Ndoshta ju keni qenë një i krishterë për vite dhe keni qenë në gjumë shpirtërisht për shumicën e asaj kohe, por tani do të dëshironit të jeni produktiv. Ju dëshironi të jeni të frytshëm. Lajmi i mirë është se nuk është vonë! Mund të filloni që tani. “Të drejtët do të lulëzojnë si një palmë… e mbjellë në shtëpinë e Zotit, do të lulëzojnë në oborret e Perëndisë tonë. Ata do të japin fryte akoma në pleqëri, do të qëndrojnë të freskët dhe të gjelbër, duke shpallur: “Zoti është i drejtë; ai është Shkëmbi im” (Ps 92:12-15 ). A e dini se një palmë prodhon të korrat më të mëdha të frutave në vitet e fundit të saj? Ky mund të jetë edhe fati juaj. “Sepse si ditët e një peme, kështu do të jenë ditët e popullit tim; të zgjedhurit e mi do ta shijojnë gjatë punën e duarve të tyre.” Ky Shkrim do të thotë gungë, bifokale dhe tullac, sezoni juaj i fundit i jetës mund të jetë sezoni juaj më i madh i jetës. Mund t’ju duhet më shumë kohë për të bërë atë që bëni, por tu ushqyer me mençurinë e Fjalës së Perëndisë dhe vitet që keni ecur me Të, ju mund të bëni ende një shenjë për Perëndinë në këtë botë.

Comments are closed.