No comments yet

Formimi i marrëdhënieve të shëndetshme — Meditim ditor

“Ai shëron ata që kanë zemër të thyer dhe ua lidh plagët.” Ps 147:3

Nëse jeni duke u rikuperuar nga një marrëdhënie e keqe, është gabim të nxitoni për një marrëdhënie tjetër. Njerëzit e sëmurë bëjnë zgjedhje jo të shëndetshme. Disa plagë kërkojnë më shumë kohë për t’u shëruar se të tjerat, por ju mund të mbështeteni në këtë premtim: “Ai shëron ata që kanë zemër të thyer dhe ua lidh plagët”. Gjithçka që kërkon Perëndia është që t’i jepni Atij një shans. Filloni duke marrë kohë për të kërkuar Fjalën e Tij për të zbuluar se si ndihet Ai për ju. Mendimi i tij është i vetmi bazë i besueshëm mbi të cilin mund të ndërtoni vetëvlerësimin tuaj. Nëse një Zot i përsosur me njohuri të plotë të vështirësive dhe të metave tuaja mund t’ju dojë, mesazhi është—lehtësoni veten! Mund të duash, ose të të duan sërish, me të njëjtën tërësi me të cilën e do veten. Herën tjetër sigurohuni që zgjedhjet tuaja të mos varen nga nevoja ose frika e të qenit vetëm. Dhe kini kujdes: Kur nuk e vlerësoni veten, ju tërheqni njerëz që as nuk do t’ju vlerësojnë; njerëz që do t’ju përdorin për qëllimet e tyre. Ju meritoni më mirë, ndaj duroni për të. Ju i trajnoni të tjerët se si t’ju trajtojnë ju duke e trajtuar veten. Dhe ndërsa bëheni të plotë shpirtërisht dhe emocionalisht, do të filloni të shihni se sa të pashëndetshme kanë qenë disa nga zgjedhjet tuaja të mëparshme. Nëse disa njerëz largohen, qoftë kështu. Ndonjëherë duhet të heqësh dorë më pak për të pasur më shumë. Zoti që tha: “Nuk është mirë që njeriu të jetë vetëm” ka në mendje marrëdhënie të reja për ju. Por Ai po pret derisa vlerat dhe vetë-perceptimi juaj të përputhen me të Tijat. Pra, bëje hap pas hapi, një ditë në një kohë. Dhe mos harroni të gëzoheni – ditët tuaja më të mira janë ende përpara!

Comments are closed.