No comments yet

Fuqia e ndikimit (2)— Meditim ditor

“Por fryti i Frymës është …” Gal 5:22

Të gjithë kanë ndikim mbi dikë. ajo që ju bëni me  ndikim është ajo që përcakton nëse është negativ apo pozitiv. Sociologët na thonë se gjatë një jete edhe personi më i mençur dhe më introvert do të ndikojë në rreth dhjetë mijë njerëz. Çdo ndërveprim që keni me një person tjetër i pasuron ose i varfëron. Ndikimi nuk është kurrë neutral. Dhe nuk mund ta fikësh, sepse është e ndërtuar në vetë strukturën e jetës. Për më tepër, nuk ka rëndësi se cili është titulli juaj. Në fund të fundit, karakteri juaj do të përcaktojë nëse titulli ju përshtatet. Bibla thotë, “Fryti i shpirtit është dashuria, gëzimi, paqja, durimi, mirësia, mirësia, besnikëria, butësia, dhe [vetëm] vetëkontrolli” (Gal 5: 22-23 ). Kur të keni ato cilësi, njerëzit do të rreshtohen për t’ju ndihmuar, për t’ju dashur dhe për t’ju ndjekur. Ju pyesni: “Si mund t’i shfaq të gjitha këto cilësi?” Duke folur njerëzisht, nuk mundesh. Ky është lajmi i keq. Por lajmi i mirë është se nuk është vetëm një mundësi, por një realitet i veçantë – kur je nën ndikimin e Shpirtit të Zotit. Historia tregohet për një djalë të vogël i cili vazhdonte të binte nga shtrati çdo natë dhe të zgjonte nënën e tij me të qarë. Një natë pasi e futi përsëri, ajo pyeti, “Si ndodhi qe  re nga shtrati?” Ai e mendoi atë për një minutë dhe pastaj tha: “Unë mendoj se thjesht qëndrova shumë afër “. Shpëtimi është pika e fillimit, por nëse nuk kaloni kohë çdo ditë nën ndikimin e Jezusit, nuk do të piqeni, nuk do të maksimizoni dhuratat shpirtërore që Ai ju ka dhënë dhe nuk do të zbuloni dhe përmbushni detyrat e dhëna nga Zoti në jetë.

 

Comments are closed.