No comments yet

Gëzimi i qiellit (2)— Meditim ditor

“Ishte rreth pesëmbëdhjetëqind milje i lartë dhe pesëmbëdhjetëqind milje i gjerë.” Zbulesa 21:16

Herën tjetër që do të ndiheni të ngushtë për hapësirë, lexoni këtë: “Qyteti kishte formën e një kubi, sepse ishte po aq i lartë aq edhe i gjerë. Kur engjëlli mati qytetin, ai ishte rreth pesëdhjetë e pesëqind milje i lartë dhe një mijë e pesëqind milje i gjerë” (v. 16 ). Kjo është një sipërfaqe prej mbi dy milionë milje katrorë – duke e bërë Jerusalemin e ri më të madh se shteti i Teksasit. Në fakt, është pothuajse katër herë më i madh se shteti i Alaskës, dhe mbi gjysma e madhësisë së të gjithë Shteteve të Bashkuara! Një qytet kaq i madh do të ishte gjithçka tjetër veçse i mbushur me njerëz dhe i pakëndshëm. Dhe këtu është diçka edhe më e pabesueshme: është pesëqind e pesëqind milje e lartë! Nuk do të ketë kufizime në hapësirë. Dhe kjo konfirmon atë që Jezusi tha për qiellin: “Në shtëpinë e Atit tim ka shumë pallate… Unë po shkoj t’ju përgatis një vend” (Gjoni 14:2). Meqenëse i njëjti Perëndi që krijoi tokën projektoi edhe parajsën, dhe meqenëse Pali tha se qielli do të jetë “shumë më i mirë” (Fil 1:23 ), mendoni për vendin më të bukur që keni vizituar ndonjëherë dhe shumëzojeni atë skenë me pafundësi. Gjon Zbuluesi e përshkroi atë me këto fjalë: “Qyteti shkëlqeu si një perlë e çmuar, dritë plot dritë dhe pulsuese” (Zbulesa 21:12). Një natë, ndërsa mbante dorën e babait të tij dhe shikonte yjet, një djalë i vogël i tha babait të tij: “Nëse ana e gabuar e parajsës është kaq e bukur, si duhet të duket ana e djathtë?” Jezusi vdiq që ju të shkoni në parajsë. Por ju nuk shkoni rastësisht; ti shkon sipas zgjedhjes. Pra, a e keni vendosur besimin tuaj te Krishti për të qenë Shpëtimtari juaj? Nëse po, shihemi atje!

Comments are closed.