No comments yet

Hapat drejt faljes (2) — Meditim ditor

“Falni dhe do të faleni.” Lk 6:37

Këtu janë tre hapa të tjerë drejt faljes: (1) Pranojini njerëzit ashtu siç janë dhe mos u përpiqni t’i ndryshoni ata. Ju thoni, “Unë do t’i fal vetëm nëse ndryshojnë”. Kjo thjesht ju mban të lidhur me ta, duke u fiksuar mbi atë që kanë bërë dhe duke kërkuar që ata të veprojnë në mënyra që ju i miratoni. Asgjë nuk i bën njerëzit më pak të gatshëm për të ndryshuar sesa kur përpiqeni t’i kontrolloni dhe kërkoni që ata të plotësojnë kërkesat tuaja. Të ndryshosh njerëzit nuk është puna jote – është punë e Zotit! Detyra juaj është të zgjidhni të falni dhe ta lini rezultatin në duart e Zotit. Formula e shërimit është e thjeshtë: fal, lëre të shkojë dhe lëre Zotin. (2) Shihni shkelësin tuaj si mjetin e Perëndisë për rritjen tuaj. Është më e lehtë të falësh dikë kur ndalon ta shohësh atë si agjent të Satanait të dërguar për të të shkatërruar ty dhe fillon ta shohësh atë si instrumentin e Perëndisë për t’ju zhvilluar. Jeta e Jozefit flet për këtë parim. Rruga që e çoi nga gropa në pallat ishte e shtruar nga padrejtësia, zhgënjimi dhe tradhtia. Por Zoti përdori çdo rrethanë të dhimbshme për ta çuar atë në fatin e tij. Dhe Zoti mund ta bëjë këtë për ju. (3) Mundohuni të pajtoheni me shkelësin tuaj. Pajtimi është natyra e Zotit. “Kur ishim armiq, u pajtuam me Perëndinë me vdekjen e Birit të tij” (Ro 5:10). Dhe atë që Perëndia bëri për ju, Ai dëshiron që ju ta bëni për këdo me të cilin jeni në kundërshtim. Jezusi e bëri pajtimin një prioritet kryesor duke thënë: “Lëre dhuratën tënde atje përpara altarit… Fillimisht pajtohu… pastaj eja dhe ofroni dhuratën tuaj” (Mt 5:24 ). Po, do të duhet vetëmohim dhe përulësi nga ana juaj, por kthimi ia vlen investimi!

Comments are closed.