No comments yet

Historia e Llazarit dhe e jotja (2)— Meditim ditor

“Edhe tani…çfarëdo që të kërkoni nga Zoti, Zoti do t’ju japë.” Gjn 11:22

Këtu janë tre gjëra të tjera që mësojmë nga historia e Jezusit duke ringjallur Llazarin nga të vdekurit: (1) Çfarëdo që keni humbur, Perëndia mund të rivendosë. Një nga premtimet më të mëdha në Shkrim është se Perëndia mund t’ju “rikthejë vitet” që jeta ka vjedhur (Joeli 2:25). Kërkoni atë premtim; ktheje atë në vendin ku ke humbur kaq shumë dhe kërkoji Zotit ta zëvendësojë, rivendosë dhe rinovojë. Ai do ta bëjë atë. (2) Çfarëdo që të jeni të lidhur, Perëndia mund t’ju lirojë. “Ai bërtiti…”Llazar, dil jashtë!” Dhe ai që kishte vdekur doli i lidhur duar e këmbë me rroba varri…Jezusi tha… “Zgjidhe dhe lëre të shkojë” (Gjn 11:43-44 ). Sot fuqia e Perëndisë është më e madhe se çdo zakon, mbyllje telefonike ose rrethanë që ju “të lidhur”. Edhe pse mendja juaj nuk e kupton plotësisht atë, besimi juaj le t’i përgjigjet Atij. Lutuni me psalmistin: “Më jep zgjuarsi dhe unë do të respektoj ligjin tënd; në të vërtetë, unë do ta vëzhgoj atë me gjithë zemër. Më bëj të eci në shtegun e urdhërimeve të tua, sepse unë kënaqem në të” (Ps 119:34-35 ). Kur e bëni atë lutje, besimi juaj do të rritet dhe rrethanat që ju duken të pamundura tani do të ndryshojnë nga fuqia e Perëndisë. (3) Pavarësisht se sa keq ndiheni, Perëndia e kupton. Në funeralin e Llazarit, “Jezusi qau. Atëherë judenjtë thanë: “Shihni sa e deshi!”” (Gjoni 11:35-36 NKJV). Kjo histori dëshmon se ne i shërbejmë një Perëndie që jo vetëm që të kthen atë që ke humbur, por që kujdeset për atë që po kaloni ( Heb 4:15). Pra, nëse jeni të lënduar sot, drejtohuni tek Ai dhe lëreni Atë t’ju ndihmojë.

Comments are closed.