No comments yet

Historia e Llazarit dhe e jotja — Meditim ditor

“Kjo është … për lavdinë e Perëndisë.” Gjoni 11:4

Vëreni: (1) Perëndia ka në mendje një plan që ju nuk e shihni. Pse priti Jezusi katër ditë pasi dëgjoi se Llazari kishte vdekur përpara se të shkonte për të vizituar familjen? Perëndia pret për dy arsye: (a) Që besimi juaj të mund të forcohet. Jezusi tha: “Gëzohem për ju që nuk isha atje, që të besoni” (v. 15 ). Në jetë krizat vijnë e shkojnë. Kriza juaj e ardhshme do të jetë ndryshe nga ajo e fundit, por gjëja që duhet të mbetet e fortë është besimi juaj. (b) Që Perëndia të mund të përlëvdohet. Farisenjtë besuan se fryma  e kishte lënë kufomën  ditën e katërt. Nëse Jezusi do të kishte ndërhyrë më herët, ata mund të kishin thënë: “Ai nuk kishte vdekur vërtet”. Prandaj Jezusi tha: “Kjo sëmundje është për lavdinë e Perëndisë.” Është  shikim mbrapa që ju të shihni urtësinë dhe vullnetin e Perëndisë në punë në situatë. (2) Perëndia do t’ju bëjë të merreni me çështje që jeni përpjekur t’i varrosni. “Jezusi tha: “Hiq gurin”. Marta… i tha: “Zot, në këtë moment ka një erë të keqe, sepse ai ka vdekur prej katër ditësh”” (v. 39 ). A po luteni për një përgjigje në një zonë, ndërkohë që Zoti po ju thotë të “hiqni gurin” dhe të merreni me një çështje që e keni varrosur në një zonë tjetër? Kur zemra juaj është e drejtë me Perëndinë, lutjet tuaja do të marrin përgjigje (1 Gjn 3:21-22). (3) Perëndia do t’ju bëjë shembull të hirit të Tij. Imagjinoni Llazarin pas ringjalljes së tij. Pa folur as edhe një fjalë, jeta e tij u deklaroi të gjithëve se Jezusi është Zot. Dhe e njëjta gjë mund të jetë e vërtetë për ju. Perëndia ju ka shuguruar dhe ngritur për të qenë një dëshmi e hirit të Tij.

Comments are closed.