No comments yet

Kalimi nga dështimi në sukses (1) — Meditim ditor

“Dobësia e të cilëve u kthye në forcë; dhe kush u bë i fuqishëm në betejë”. He 11:34

Shkrimtari i Hebrenjve tha: “Nuk kam kohë të tregoj për Gideonin, Barakun, Samsonin dhe Jefteun, për Davidin dhe Samuelin dhe profetët… dobësia e të cilëve u kthye në forcë; dhe që u bënë të fuqishëm në betejë dhe shpartalluan ushtritë e huaja” (v. 32, 34 ). Disa nga historitë më të mëdha të suksesit në Shkrimet e Shenjta kanë të bëjnë me njerëz që luftuan me dobësitë dhe të metat e karakterit. Ata ishin të zhytur në dështim dhe disfatë në dukje, megjithatë me hirin e Perëndisë ata kapërcyen pengesat dhe shanset e grumbulluara kundër tyre. Tema kryesore e Biblës është ringjallja—ringjallja përsëri! Këtu është pyetja: Nëse nuk mund ta shmangni dështimin dhe nuk duhet t’i dorëzoheni atij ose ta lini atë të ngjyros mendimin tuaj, si e trajtoni atë? Së pari, ndryshoni qëndrimin tuaj. Personazhi i filmit vizatimor Homer Simpson përmblodhi qëndrimin e shumë prej nesh kur tha: “Fëmijë, ju u përpoqët më së miri dhe dështuat keq. Mësimi është—mos u mundo kurrë.” Mjafton të thuhet, Homeri është një keqarritës klasik! Në një episod tjetër, ai thotë: “Të provosh është hapi i parë drejt dështimit”. Në fund të fundit, Homeri nuk përpiqet kurrë, kështu që si shumë njerëz të vërtetë, ai qëndron i mbërthyer. Njerëzit që kanë sukses në jetë kanë besim dhe këmbëngulje. Ata refuzojnë të heqin dorë; ata kanë vendosur të mos lejojnë që dështimi t’i mposhtë. Vini re fjalët “dobësia e të cilëve u kthye në forcë”. Ju mund të filloni të dobët, por me hirin e Perëndisë, ju mund të bëheni të fortë. Ju mund të ngriheni nga hiri i dështimit, të arrini qëllimet tuaja dhe të jetoni jetën që Perëndia synon. Si e dimë? Sepse kështu thotë Fjala e Perëndisë!

Comments are closed.