No comments yet

Kalimi nga dështimi në sukses (2) — Meditim ditor

“Ti je në grackën e fjalëve të gojës sate.” Pr 6:2

Një psikiatër i njohur vuri në dukje se dy nga fjalët më të trishtuara në fjalorin njerëzor janë “nëse vetëm”. Ai beson se njerëzit që bien në kurth nga dështimet e tyre e kalojnë jetën e tyre duke thënë: “Sikur të kisha provuar më shumë… sikur të kisha qenë më i sjellshëm me fëmijët e mi… sikur të kisha qenë më i sinqertë… sikur të vetëm…” Mënyra për të ndryshuar këtë mendim është të ndryshoni fjalorin tuaj duke zëvendësuar fjalët “herën tjetër”. Herën tjetër do të përpiqem më shumë…herën tjetër do të jem më i sjellshëm me fëmijët e mi…herën tjetër do të jem më i sinqertë.” Bibla thotë: «Ti je zënë në grackën e fjalëve të gojës sate». Dhe një kurth është një kurth. A keni parë ndonjëherë një kafshë të kapur në një kurth, duke luftuar për të qenë e lirë? Fjalët e tua mund ta bëjnë këtë. Dhe ato nuk ndikojnë vetëm tek ju, por edhe tek të tjerët. Ndoshta ju mendoni se ne po bëjmë një marrëveshje shumë të madhe nga kjo. Nëse po, lexoni më tej: «Gjuha e shëndetshme është një pemë e jetës, por çoroditja në të e thyen frymën» (Pr 15:4 ). “Vdekja dhe jeta janë në fuqinë e gjuhës dhe ata që e duan do të hanë frytin e saj” (Pr 18:21 ). Jezusi tha: “Kushdo që i thotë këtij mali: “Hiqe dhe hidhu në det” dhe nuk dyshon në zemrën e tij, por beson se ato që thotë do të bëhen, do të ketë gjithçka që të thotë” (Mk 11 :23 ). Çfarë kanë të përbashkët këto Shkrime? Ata konfirmojnë se fjalët tona i japin jetë (ose vdekje) gjithçkaje! Pra, në vend të bisedave disfatiste, flisni fitoren mbi situatën tuaj. Në vend që të flisni për dështim, filloni të flisni me sukses. Kur ta bëni këtë, Perëndia do të nderojë frytin e buzëve tuaja.

Comments are closed.