No comments yet

Kalimi nga dështimi në sukses (3) — Meditim ditor

“Shumë… thonë për mua: ‘Nuk ka ndihmë për të’.” Ps 3:2

Një udhëheqës i krishterë shkruan: “Oliver Goldsmith lindi djali i një predikuesi të varfër në Irlandë në vitet 1700. Duke u rritur, ai nuk ishte një student i shkëlqyer. Në fakt, mësuesi i tij e quajti atë një ” budalla”. Ai ia doli të fitonte një diplomë kolegji, por e përfundoi në fund të klasës së tij. Ai ishte i pasigurt për atë që donte të bënte. Në fillim u përpoq të bëhej predikues, por nuk i shkonte… Më pas provoi ligjin, por dështoi në të. Më pas u vendos në mjekësi, por ishte një mjek indiferent…jo i apasionuar pas profesionit të tij. Ai ishte në gjendje të mbante disa poste vetëm përkohësisht. Goldsmith jetonte në varfëri, ishte shpesh i sëmurë dhe një herë madje iu desh të vinte peng rrobat e tij për të blerë ushqim. Dukej sikur nuk do ta gjente kurrë rrugën e tij. Por më pas ai zbuloi një interes dhe aftësi për të shkruar dhe për të përkthyer. Në fillim, ai punoi si recensues dhe shkrimtar i Fleet Street. Por më pas ai filloi të shkruante vepra që dilnin nga interesat e tij. Ai e siguroi reputacionin e tij si romancier me The Vicar of Wakefield, një poet me “Fshati i shkretë” dhe një dramaturg me “Ajo përkulet për të pushtuar”. Historia e Goldsmith tingëllon shumë si ajo e psalmistit David—dhe ndoshta edhe e juaja: “Shumë janë ata që thonë për mua: ‘Nuk ka ndihmë përr të në Perëndinë’. Por ti, o Zot, je për mua një mburojë, lavdia ime dhe Ai që ma ngre kokën lart” (v. 2-3 NKJV). Ju mund të jeni të dëshpëruar sot, por Perëndia do t’ju ngrejë lart nëse i drejtoheni Atij për udhëzim dhe bashkëpunoni me planin e Tij për jetën tuaj.

Comments are closed.