No comments yet

Kujdesuni për partnerin — Meditim ditor

“Jeta është e shkurtër,…  duajeni gruan tuaj,… kënaquni të jeni me të.” Pred 9: 9

Historia tregon për një grua që shoqëroi burrin e saj tek mjeku. Pas kontrollit të tij, mjeku e thirri atë vetëm në zyrën e tij dhe i tha: “Burri juaj vuan nga një sëmundje e rëndë e kombinuar me stres të tmerrshëm dhe nëse nuk i bëni këto gjëra, ai do të vdesë. Çdo mëngjes bëjini atij një mëngjes të shëndetshëm. Jini të këndshëm gjatë gjithë ditës dhe sigurohuni që ai të jetë në humor të mirë. Bëni atij diçka ushqyese për drekë dhe në kohën e darkës përgatitini një vakt veçanërisht të këndshëm. Mos e ngarkoni atë me punët e shtëpisë; ai ndoshta ka pasur një ditë të vështirë. Dhe mos diskutoni për problemet tuaja me të; kjo vetëm do të rrisë stresin e tij. Me fjalë të tjera, përpiquni të kënaqni çdo tekë të tij. Bëni këtë për dhjetë muaj dhe mendoj se ai do të shërohet plotësisht. ” Rrugës për në shtëpi me makinë burri i saj pyeti: “Atëherë çfarë tha mjeku?” Duke e parë drejt e në sy, ajo u përgjigj: “Nuk do ta arrish!” (Buzëqesh) Seriozisht, kur arrini fundin e jetës suaj dhe shikoni prapa, dy pyetjet që do të kenë më shumë rëndësi janë këto: (1) A e keni zbuluar vullnetin e Zotit dhe keni bërë çmos për ta përmbushur atë? (2) A e keni dashur bashkëshortin dhe familjen tuaj dhe u keni kushtuar kohën dhe vëmendjen që meritojnë? Solomoni shkruan: «Zoti vendosi shumë kohë më parë … kjo është ajo që duhet të bësh. Vishuni, krihni flokët dhe dukuni sa më mirë. Jeta është e shkurtër, dhe ti e do gruan tënde, prandaj shijo të jesh me të. Kjo është ajo që ju duhet të bëni ndërsa luftoni përmes jetës në tokë ”(v. 7-9 ). Fjala për ju sot është – kujdesuni për njëri-tjetrin.

 

Comments are closed.