No comments yet

Kultivo fruta shpirtërore — Meditim ditor

“Asnjë degë nuk mund të japë fryte në vetvete; duhet të mbetet në hardhi “. Gjn 15: 4

Jezusi tha: «Ati im është kopshtari. Ai pret çdo degë… që nuk jep fryt, ndërsa çdo degë që jep fryt i krasit në mënyrë që të jetë edhe më frytdhënëse. Ju tashmë jeni të pastër për shkak të fjalës që ju kam thënë. Qëndro në mua, pasi edhe unë qëndroj në ty. Asnjë degë nuk mund të japë fryte në vetvete; duhet të mbetet në hardhi. As nuk mund të jepni fryt nëse nuk qëndroni në mua… Nëse qëndroni në mua dhe unë në ju, ju do të jepni shumë fryte ”(vv.1-5 ). Çfarë kërkon Zoti nga ju sot? Fruta shpirtërore! Dhe Ai do të bëjë dy gjëra për ta prodhuar atë në jetën tënde. Së pari, Ai do t’ju tregojë zakone, marrëdhënie dhe aktivitete që ju bëjnë të pamundur të jepni fryte shpirtërore dhe pastaj të fillojë t’i prishë ato. Por Ai mund ta bëjë këtë vetëm nëse e lejoni. Së dyti, Ai do t’ju zbulojë gjërat që ju shterrojnë shpirtërisht dhe ju ndalojnë të mos jepni më shumë fryte. Dhe thika e tij e preferuar e krasitjes është Fjala e Tij, e cila është “më e mprehtë se çdo shpatë me dy presa” (Heb 4:12 ). Ndërsa lexoni Fjalën e Zotit, Ai pret të keqen që të mos pengojë të mirën. Pastaj Ai krasit të mirën që të mos pengojë më të mirën. Kjo shpjegon pse Ai lejon që kohë të vështira të vijnë në jetën tonë. Siç thotë një pastor: “Provat mund të jenë thjesht gërshërë të shkurtra në duart e Kopshtarit hyjnor – mjete që Ai i përdor për të prerë dru të ngordhur, degë të pafrytshme dhe sytha thithës, në mënyrë që të kemi më shumë fruta.”

 

Comments are closed.