No comments yet

Kur më e mira juaj nuk është mjaftueshëm — Meditim ditor

“Mjeshtër … sepse ju thoni kështu, unë do ta bëj.” Lk 5:5

Ju thoni: “Çfarë ndodhi me vargun te Galatasve 6 që premton gjithçka që të mbjellësh, do të korrësh gjithashtu? I dhashë më të mirën. Besova, sakrifikova, bëra gjërat e duhura, por nuk korra asgjë.” Pavarësisht nëse është mungesa e korrjes në financat tuaja, në punë, në martesë, në fëmijë ose në shërbim, është dekurajuese dhe ndonjëherë ju bën të ndiheni sikur duhet të hiqni dorë. Dishepujt ishin peshkatarë me përvojë. Por ata kishin peshkuar gjithë natën dhe nuk kapën asgjë, kështu që tani ishin të dekurajuar. Dhe pikërisht atëherë u shfaq Jezusi! Kur ata menduan se nuk mund të bëhej asgjë më shumë, Ai hyri në barkën e tyre. Dhe Ai ende punon në atë mënyrë. Për sa kohë që ju mendoni se mund ta përballoni vetë situatën, Jezusi e di se ju do të vazhdoni të përpiqeni. Pra, Ai pret derisa t’i keni shteruar burimet tuaja dhe të pranoni se nuk keni mundësi, pastaj Ai përfshihet. “Shkoni në ujra të thella dhe hidhini rrjetat për të zënë”, udhëzoi Ai (Lk 5:4 ). Pjetri u përgjigj: “Ne e kemi provuar tashmë dhe peshqit thjesht nuk po afrohen”. Ndoshta Pjetri po mendonte: “Zot, ti je predikuesi, por unë jam një peshkatar profesionist. Nëse do të kishte ndonjë gjë atje, do ta kisha kapur.” Jezusi po thoshte: “Kësaj radhe, provoje sipas mënyrës sime!” Pjetri u përgjigj: “Mësues…sepse ti thua kështu, unë do ta bëj”. Dhe pikërisht atëherë ndodhi mrekullia. Çfarëdo që mendonte apo ndjente Pjetri, ai gjithsesi iu bind Jezusit. Kjo është gjithashtu kur situata juaj fillon të ndryshojë. Kur je i paditur dhe i pafuqishëm, duke menduar se nuk ka rrugëdalje, thjesht hesht dhe dëgjo dhe Jezusi do t’ju tregojë se çfarë të bëni. Dhe kur Ai ta bëjë, edhe pse keni pyetje, thuaj: “Mësues, sepse ti thua kështu, unë do të bindem.” Pastaj, përgatituni për rezultate që vetëm Zoti mund të japë.

Comments are closed.