No comments yet

Kur ti testohesh — Meditim ditor

“Abrahami zgjati dorën dhe mori thikën për të vrarë djalin e tij.” Zn 22:10

Ne nuk jemi të gjithë të testuar në të njëjtat mënyra, por do të testohemi për të njëjtat çështje. Merrni parasysh Abrahamin. Pasi priti për njëzet vjet, Perëndia i dha atij një djalë të destinuar për tu thirrur “Ati i  shumë kombe” (Zn 17:5). Pastaj Perëndia i tha që ta flijonte atë djalë në një altar të largët në shkretëtirë. Nuk kishte kuptim sepse binte ndesh me premtimin e Perëndisë, megjithatë Abrahami iu bind. Tani, nuk ka gjasa që ju të thirreni për të përballuar të njëjtat sfida si Abrahami, por, jini të sigurt, do të testoheni për të njëjtat çështje. Për shembull, do të testoheni në nivelin tuaj të përkushtimit. Kur ecuria bëhet e vështirë, a do të qëndroni të përkushtuar ndaj Perëndisë dhe do t’i bindeni Fjalës së Tij, apo do të kërkoni një rrugëdalje? Kur nuk ka kuptim, a nuk është e drejtë dhe nuk e meritoni, a do t’i besoni Perëndisë dhe do t’i qëndroni besnik Atij? Do të testoheni për çështjen se kush e kontrollon jetën tuaj. Kur mund të shihni dorën e Armikut në punë ose të identifikoni personin përgjegjës për gjendjen, presionin ose dhimbjen tuaj, a do të mbani mend se “të gjitha gjërat funksionojnë së bashku për mirë” dhe Perëndia është ende duke e drejtuar shfaqjen? ( Ro 8:28.) Një fushë tjetër ku do të viheni në provë është çështja e besimit tuaj. Kur dukej sikur Perëndia po refuzonte premtimin e tij, megjithatë “me anë të besimit Abrahami, kur u sprovua, ofroi Isakun” (Hebrenjve 11:17 ). Si mund ta bënte një baba i dashur një gjë të tillë? Sepse ai kurrë nuk dyshoi se Perëndia mund ta ringjallte Isakun, “madje edhe nga të vdekurit” (v. 19 ). Pra, kur të sprovoheni, “mbani fort shpalljen e besimit [tuaj] pa u lëkundur; (sepse ai është besnik që premtoi.)” (Hebrenjve 10:23).

Comments are closed.