No comments yet

Lidhja fillon me përkujdesje — Meditim ditor

“Zoti e bëftë dashurinë tuaj të rritet dhe të vërshojë.” 1 thel 3:12

Një nga kompanitë telefonike më të suksesshme të Amerikës krijoi një reklamë televizive duke përdorur sloganin, “Më dëgjon tani?” Tregon një burrë që flet në telefon, por personi në anën tjetër nuk mund ta dëgjojë atë. Pra, ai pyet vazhdimisht: “A mund të më dëgjosh tani?” Reklama u krijua për të përcjellë mesazhin se kjo kompani e veçantë telefonike jep një sinjal me cilësi të lartë dhe nuk i refuzon telefonatat. Kur telefoni juaj refuzon një telefonatë, ju e dini atë. Dhe cili është reagimi juaj i menjëhershëm? Acarim? Frustrim? Zemërim? Të gjithë komunikojnë, pak lidhen, Dr. John Maxwell shkruan: “Kur ndërveproj me njerëz… e di që jam lidhur kur ndjej përpjekje shtesë—njerëzit kalojnë pjesën më të madhe; vlerësim i pakërkuar – ata thonë gjëra pozitive; çiltërsi e pambrojtur – ata demonstrojnë besim; komunikim i rritur – ata shprehen më lehtë; përvoja të këndshme – ata ndihen mirë për atë që po bëjnë; lidhje emocionale – ata shfaqin një lidhje në një nivel emocional; energji pozitive – ‘bateritë’ e tyre emocionale ngarkohen duke qenë së bashku…dashuri e pakushtëzuar – ata po e pranojnë pa rezerva. Sa herë që ndërveproj me njerëz dhe shoh prova të këtyre sinjaleve, e di që po lidhem. Kam mësuar se çfarë duhet për t’u lidhur…dhe…për të vlerësuar kur kam sukses. Si po kaloni kur bëhet fjalë për lidhjen? Kur ndërveproni kokë më kokë me dikë të rëndësishëm në jetën tuaj, a i merrni këto sinjale?…Edhe nëse lidhja me të tjerët nuk është diçka për të cilën jeni mirë sot, mund të mësoni se si ta bëni atë dhe të bëheni më të mirë nesër. ” Por së pari, duhet të kujdeseni vërtet për personin me të cilin po përpiqeni të lidheni. Kjo është arsyeja pse Pali shkruan: “Zoti e bëftë dashurinë tuaj të rritet dhe të vërshojë”.

Comments are closed.