No comments yet

Lutja ndryshon jetën tënde — Meditim ditor

“Para së gjithash … lutjet”. 1Ti 2: ​​1

Lutja është thjesht komunikim me Zotin. Dhe komunikimi mund të jetë i folur ose i heshtur. Mund të shprehet edhe në këngë. Shumë nga Psalmet janë thjesht lutje të vendosura në muzikë. Lutja është lidhja me Zotin. Pavarësisht nëse është rrëfimi i një mëkati, lavdërimi i emrit të Tij, ndjekja e vullnetit të Tij, ndërmjetësimi për një mik apo kërkesa për nevojat tuaja, lutja juaj duhet të jetë e përqendruar te Zoti, asnjëherë e përqendruar te vetja. Lutja e sinqertë vjen nga një zemër që dëshiron që Zoti të zbulojë atë që dëshiron. Kështu që duhet të lejoni kohë të përshtatshme për të dëgjuar dhe pritur me vëmendje para Atit tuaj qiellor. Dhe lutja duhet të jetë përparësia juaj e parë. Pali e udhëzon Timoteun: “Unë, pra, para së gjithash, nxis që të bëhen kërkesa, lutje, ndërmjetësime dhe falënderime” (v. 1 ). Vini re fjalët: “Para së gjithash”. Para se të ngriheni nga shtrati, para se të bëni dush, para se të bëni rrugën për në punë dhe para takimit tuaj të parë, lutuni, lutuni, lutuni! Çdo pasdite në orën tre, Pjetri dhe Gjoni shkonin në tempull për t’u lutur. Në mes të ditës, ata ndërprenë orarin e tyre për t’u mbledhur për një qëllim: lutjen. Pra, kur dita juaj po ecën me ritmin e vet dhe në drejtimin e vet, ndërpriteni atë me lutje. Ndërsa dita juaj po ndërtohet drejt një krize, ndaloni qëllimisht të luteni. Kur mëngjesi juaj fillon , tërhiquni për disa çaste vetmie për të kërkuar mendjen e Zotit dhe për të kërkuar udhëzimet e Tij. Kur qëndrimi juaj fillon të çalojë, ndaloni për një rregullim të qëndrimit të nxitur nga lutja. Mos prisni – lutuni menjëherë. Bëni lutjen përparësinë tuaj të parë në të gjitha gjërat dhe në çdo kohë. Nëse e bëni këtë, do të shihni se lutja ndryshon jetën tuaj për mirë.

 

Comments are closed.