No comments yet

Mësoni përmendësh shkrimet dhe mposhte shqetësimin– Meditim ditor

“Oh, sa e dua ligjin tënd! është meditimi im gjithë ditën. ” Ps 119: 97

Një nga mjetet më të fuqishme që Zoti ju ka dhënë për të mposhtur frikën dhe shqetësimin është të mësoni përmendësh Shkrimin. Kujtesa juaj është si një muskul; sa më shumë ta ushtroni, aq më e fortë bëhet. Seneca, mësuesi i lashtë romak i retorikës, do të linte përshtypje në klasën e tij prej dyqind vetësh duke i kërkuar secilit student të recitonte një varg të preferuar poezie. Ai pastaj do të recitonte të dyqind rreshtat nga kujtesa – në rend të kundërt. Shën Agustini kishte një mik që mund të recitonte të gjitha fjalët e poetit Virgjil – të prapambetur! Mirë, mbase ata djem ishin të talentuar – por ka shumë gjëra që secili prej nesh mund të recitojë edhe nga kujtesa. Gjëra të tilla si ditëlindjet dhe përvjetorët, adresat dhe numrat e telefonit, numrat e sigurimeve shoqërore dhe numrat e llogarisë kontrolluese dhe numrat e patentës së shoferit. Këto artikuj kanë dy karakteristika të përbashkëta: Ne i përdorim ato shpesh dhe na duhen vazhdimisht. Me fjalë të tjera, ne i kemi mësuar përmendësh, sepse i përdorim kaq shpesh dhe nuk mund të shkojmë mirë pa to. Në mënyrë të ngjashme, ju mund të filloni të mposhtni shqetësimet tuaja duke u përballur me to sa herë që lindin me një Shkrim që keni memorizuar. është e fuqishme! është efektive! Funksionon! Pse Sepse fuqia e Zotit është më e madhe se problemet tuaja dhe Fjala e Zotit është më e madhe se shqetësimet tuaja. Kuptoni këtë: Zoti është i përkushtuar për të mbajtur Fjalën e Tij. Pra, kur ju flisni fjalë shkrimesh në vend të fjalëve të shqetësuara nga ankthet, Zoti shkon të punojë në emrin tuaj. Ai ju ka bërë këtë premtim: “Unë do ta shpejtoj fjalën time për ta kryer” (Jer 1:12). Pra, nëse jeni serioz në lidhje me dëshirën për të mposhtur stresin dhe shqetësimin, filloni të mësoni përmendsh dhe verbalizoni Fjalën e Zotit çdo ditë.

 

Comments are closed.