No comments yet

Natyra jote e vjetër dhe ajo e re — Meditim ditor

“Shpirti dhe dëshirat tuaja janë armiq”. Gal 5:17

Bibla thotë: «Nëse drejtohesh nga Shpirti, nuk do t’i bindesh dëshirave të tua egoiste. Shpirti dhe dëshirat tuaja janë armiq … gjithmonë duke luftuar me njëri-tjetrin dhe duke ju ndaluar të bëni atë që mendoni që duhet ”(vv. 16-17 ). Tingëllon i njohur? Këtu janë katër çelësat për të fituar betejën e përditshme midis natyrave tuaja të vjetra dhe të reja. (1) Jini të sinqertë. Pranoni që mishi juaj do të dëshirojë gjithnjë kënaqësi në gjërat e gabuara – dhe nuk kërkon asnjë ditë pushim. (2) Ji i përulur. Pranoni që jeni të pafuqishëm për të fituar betejën pa ndihmën e Zotit. Duke iu përkushtuar Zotit, ju merrni forcën e Tij në ato momentet e para thelbësore të secilës provë. Dhe aftësia juaj për ta bërë atë do të rritet ndërsa praktikoni këtë disiplinë shpirtërore. Sa më shumë t’i afroheni Zotit, aq më i fortë bëheni kur përballeni me tundimin dhe telashet. (3) Bëhuni i disiplinuar. Kjo është një çështje personale; askush tjetër nuk mund ta bëjë atë për ju. Pali shkruan: “Ju nuk duhet t’i jepni mëkatit një votë në mënyrën se si e zhvilloni jetën tuaj” (Ro 6:12 ). Nëse dikush tjetër duhet t’ju ndalojë, nuk funksionon! (4) Jini vigjilent. Si një ushtar Davidi duhet ta dinte më mirë, por Satanai e kapi mat me mbrojtjen e tij të ulur. Si rezultat, ai përfundoi duke bërë kurorëshkelje me Bathshebën, pastaj duke e vrarë burrin e saj në një përpjekje për ta fshehur atë. Ndoshta mendoni se nuk mund të ndodhte me ju. Pali, më i madhi i apostujve, shkroi: “Unë e mundoj trupin tim dhe e bëj atë skllavin tim, në mënyrë që pasi t’u kem predikuar të tjerëve, unë vetë të mos skualifikohem për  qëllimin” (1 Kor. 9:27 ).

 

Comments are closed.