No comments yet

Ndryshoni të menduarit tuaj, ndryshoni jetën tuaj (2) — Meditim ditor

“Ai që ecën me njerëzit e mençur do të jetë i mençur.” Pr 13:20

Nëse jeni të rrethuar nga negativiteti, kërkoni një mjedis më të mirë. Charlie Brower tha: “Një ide e re është delikate. Mund të vritet nga një nënqeshje ose një gogëllim; mund të goditet për vdekje nga një shaka dhe të shqetësohet për vdekje nga një vrenjtur në ballin e mashkullit të duhur.” Mjediset negative vrasin idetë e shkëlqyera çdo minutë. Një mjedis krijues, nga ana tjetër, bëhet si një serë ku idetë mbillen, më pas mbijnë dhe lulëzojnë. Në mënyrë që të rriteni, ju duhet të kërkoni njerëz që janë të përkushtuar ndaj rritjes personale. Njerëz të tillë: (1) Inkurajojnë kreativitetin. David Hills thotë: “Studimet e krijimtarisë sugjerojnë se ndryshorja më e madhe e vetme nëse punonjësit do të jenë ose jo krijues është nëse ata e kuptojnë se kanë leje.” Kur inovacioni dhe të menduarit e mirë inkurajohen dhe shpërblehen hapur, njerëzit shohin se kanë leje për të qenë krijues. (2) Janë të gatshëm të rrezikojnë dështimin. Edhe kur e keni studiuar dhe përgatitur veten tërësisht, do t’ju duhet të provoni disa herë përpara se të keni sukses. Pra, duhet të jeni në një mjedis ku gabimet shihen si pjesë e procesit krijues. (3) Besoni në potencialin e një ëndrre. Një mjedis krijues inkurajon përdorimin e një fletë letre të zbrazët dhe pyetjen: “Nëse mund të vizatoni një figurë të asaj që dëshironi të arrini, si do të dukej?” Një mjedis krijues e lejoi Dr. Martin Luther King Jr. të fliste me pasion dhe të deklaronte, “Unë kam një ëndërr”, jo “Unë kam një qëllim”. Qëllimet mund të japin fokus, por ëndrrat kanë fuqi. Ëndrrat zgjerojnë botën tuaj. Dhe Perëndia është dhënësi i ëndrrave dhe vegimeve (Joel 2:28).

Comments are closed.