No comments yet

Në përgatitje për gjëra më të mira — Meditim ditor

“Zoti bën që gjithçka të funksionojë së bashku.” Ro 8:28

Kur Jozefi u fut në burg, e kishte të vështirë të shihte se si kjo rrugë do të çonte në përmbushjen e ëndrrës së tij, por ndodhi. Kjo sepse Zoti kishte një plan për jetën e tij. Dhe Ai ka një edhe për tuajin! Puna juaj e tanishme mund të jetë thjesht përgatitja për punën që Perëndia ka vërtet në mendje për ju. Ndoshta jo sot apo nesër, por, nëse qëndroni besnik, do të vijë një kohë kur shikoni prapa dhe kuptoni se si Perëndia i drejtoi hapat e tu ( Ps 37:23). Refuzoni të përqafoni çdo koncept të viktimizimit që do t’ju vidhte kënaqësinë. Puna juaj, megjithë vështirësitë e saj, do të kishte qenë ëndrra e disa prej të parëve tuaj. Nuk jeni lutur për këtë punë për të cilën ankoheni tani? Sado e vështirë të jetë kjo për t’u pranuar, ju jeni aty ku jeni për një arsye – dhe për një sezon. Pra, studio, bëj kursin, merr testet, diplomohu dhe vazhdo te çfarë Zoti ka për ty më pas. Ka disa cilësi që duhet t’i merrni me vete nga pozicioni juaj aktual në pozicionin tuaj të ardhshëm. Gjëra të tilla si ndërtimi i aftësive dhe zhvillimi i karakterit. Mund t’ju duhet të mësoni aftësitë e kompjuterit dhe mediave sociale—plus durim dhe mirënjohje. Mund t’ju duhet të mësoni se si të menaxhoni një zyrë – plus si të menaxhoni disponimin tuaj. Kur udhëhiqesh nga Perëndia, asnjë përvojë nuk humbet kurrë, sepse “Perëndia bën që gjithçka të punojë së bashku për të mirën e atyre që e duan Perëndinë dhe janë thirrur sipas qëllimit të tij për ta” (Ro 8:28 ). Zoti e di se çfarë është duke bërë, prandaj besojuni Atij; Ai përdor çdo përvojë për të realizuar vullnetin e Tij dhe për të përmbushur gëzimin tonë.

Comments are closed.