No comments yet

Përzierja e dy familjeve — Meditim ditor

“Jeto në paqe.” 2Ko 13:11

Brady Bunch ishte një shfaqje televizive popullore ku një nënë dhe baba me gjashtë fëmijë krijuan një familje të madhe të lumtur pa konflikte apo rivalitete. Problemi është se rrallë ndodh kështu. Pra, nëse po planifikoni të rimartoheni, këtu janë tre sfida me të cilat do të keni nevojë për ndihmën e Perëndisë: (1) Është e zakonshme që fëmijët të shohin njerkun e ri si uzurpator. Besnikëria e tyre ndaj kujtimit të nënës ose babait të tyre të ndjerë mund të jetë e fortë. Që ata të mirëpresin një të sapoardhur ndihet si një akt tradhtie. Kjo mund ta vendosë njerkun në një sfidë të vërtetë. (2) Është e zakonshme që një fëmijë të kalojë në vakumin e pushtetit të lënë nga prindi që po largohet dhe ta shohë veten si një bashkëshort zëvendësues. Statusi dhe fuqia që vijnë me këtë rol mbështetës janë shumë të forta dhe një i ri mund të mos jetë i gatshëm të heqë dorë nga ai. (3) Secili prej nesh është i përkushtuar në mënyrë të paarsyeshme ndaj mishit dhe gjakut tonë, ndërkohë që është thjesht i njohur me të tjerët. Pra, kur lind konflikti në familje, prindërit janë pothuajse gjithmonë të anshëm ndaj atyre që sollën në botë. Dhe kur fëmijët e ndiejnë këtë tension mes prindërve, disa prej tyre do të përpiqen ta shfrytëzojnë atë në avantazhin e tyre. Kjo është arsyeja pse, statistikisht, martesat e dyta dhe të treta kanë një përqindje më të lartë të dështimit se të parat. Por ka një lajm të mirë: “Për Perëndinë çdo gjë është e mundur” (Mt 19:26). Çfarë duhet të bëni? Kërkoni këshillim profesional sa më shpejt që të jetë e mundur. Po, kushton, por një divorc do t’ju kushtojë edhe më shumë. Dhe përfshini Perëndinë; Ai mund t’ju japë durimin, mençurinë dhe dashurinë që ju nevojitet. “Jeto në paqe; dhe Perëndia i dashurisë dhe i paqes do të jetë me ju” (2Ko 13:11 ).

Comments are closed.