Do të çohem dhe do të shkoj tek im at. Luka 15:18 Pasi ta kuptoni faktin që Perëndia ka “zgjedhur dhe caktuar” ju për të përmbushur disa gjëra, shumë nga pyetjet tuaja pa përgjigje do të fillojnë të kenë kuptim. Si përshembull pse i shikoni gjërat ndryshe nga të tjerët, ose ndjeheni të detyruar të […]

Continue reading

Dhe Zoti shtoftë dhe teproftë në dashurinë për njeri tjetrin dhe për të gjithë, ashtu si edhe ne ndaj jush, 1.Ti duhet te mendosh me dashuri Së fundi, vëllezër, të gjitha gjërat që janë të vërteta, të gjitha gjërat që janë të ndershme, të gjitha gjërat që janë të drejta, të gjitha gjërat që janë […]

Continue reading

SI TE ZGJIDHESH NJE KONFLIKT DHE RESTAUROSH MIQESITE Lum ata që përpiqen për paqen, sepse ata do të quhen bij të Perëndisë Mat 5:9 Nqs nuk e zgjidh ndodhin 3 gjera: –1. Ndalon miqesine me Zotin – Po të thotë dikush: “Unë e dua Zotin” dhe urren vëllanë e vet, është gënjeshtar; sepse ai që nuk do […]

Continue reading

Shumë kohë më parë Zoti m’u shfaq duke thënë: “Po, të kam dashur me një dashuri të përjetshme; prandaj të kam tërhequr me dashamirësi. Jer 31:3 Ky është urdhërimi im: ta doni njëri-tjetrin, ashtu si unë ju kam dashur juve. Gjoni 15:12  Dashuria eshte qellimi dhe arritja me e madhe ne jeten tone. Ai na deshi me shume se cdo tjeter. TI NUK MUND TE DUASH SI JEZUSI SEPSE NUK E KE BRENDA TEJE, POR VETEM NGA FUQIA E TIJ –Kush është ndër ju i urtë dhe i ditur? Le të tregojë me sjellje të bukur veprat e tij me zemërbutësi të urtësisë. 14 Por në qoftë se ne zemrën tuaj kenismirë të hidhur dhe grindje, mos u mbani me të madh dhe mos gënjeni kundër së vërtetës. 15 Kjo nuk është dituri që zbret nga lart, por është tokësore, shtazore, djallëzore.   Sepse atje ku ka smirë dhe grindje, atje ka trazirë dhe gjithfarë veprash të këqija, 17 Kurse dituria që vjen nga lart, më së pari është e pastër, pastajpajtuese, e butë, e bindur, […]

Continue reading

Shumë kohë më parë Zoti m’u shfaq duke thënë: “Po, të kam dashur me një dashuri të përjetshme; prandaj të kam tërhequr me dashamirësi. Jer 31:3 Ky është urdhërimi im: ta doni njëri-tjetrin, ashtu si unë ju kam dashur juve. Gjoni 15:12 Dashuria eshte qellimi dhe arritja me e madhe ne jeten tone. Ai na […]

Continue reading

Kur isha fëmijë, flisja si fëmijë, mendoja si fëmijë, arsyetoja si fëmijë; kur u bëra burrë, i flaka gjërat fëminore. 1 Kor 13:11 Në fakt një është Perëndia, dhe një i vetëm është ndërmjetësi midis Perëndisë dhe njerëzve: Krishti Jezus njeri, i cili e dha veten si çmim për të gjithë, për dëshmim në kohën e […]

Continue reading