This post is also available in: English

Kisha ne Saver eshte duke u mbledhur te martave. Kjo kishe u krijua nga vizioni qe ne kemi per te pajisur njerezit e Perendise dhe per tu derguar ne beteja fitimtare per Zotin. Studentet e shkolles biblike kane marre kete mandat dhe kane shkuar kudo qe Zoti I ka folur kishes per te hapur sherbesa te reja , rreth kishes lokale ne Lushnje. Njerezit ne ate fshat jane ndihmuar edhe me ushqime dhe farera bimore per nevojat e tyre shtepiake. Kjo eshte mundesuar nga bashkepunimi i shoqates Amerikane “ Planters”Ky bashkepunim eshte disa vjecar.

Ne mblidhemi ne shtepite e besimtareve dhe kerkojme dhe lutemi per nje ambjent me te madh.

Shërbesa e së kishës ështe të martën ora 15 :30 me drejtues Dorian Gjoni.

________________________English below________________________________________

The church in Saver is gathering on Tuesdays. This church started from the vision that we had to be equipped the people of God and send them in victorious battles for the Lord. The Bible school students has received this mandate and have being going everywhere God has spoken to local church to start new ministries ( churches) , around the church in Lushnje. People in this village has been helped with food and seeds for their home needs. These has been made possible by the collaboration of the American Organization “Planters”. This project is from many years, now.

We gather together in the believers home and seek and pray for a bigger place.

 • Tregoje ashtu siç është — Meditim ditor

  Thuaj të vërtetën me dashuri, duke u rritur…më shumë si Krishti.” Ef 4:15 Jon Walker thotë: “Është e vështirë të…përballesh…është më e lehtë të qëndrosh sipërfaqësor…të demonizosh njëri-tjetrin kur nuk pajtohemi…dhe të presësh e të vraposh në shenjën e parë të telasheve…Por Bibla thotë, “Një përgjigje e sinqertë është si...

 • Ajo që ju shqetëson, shqetëson dhe Zotin — Meditim ditor

  “Jepini të gjitha shqetësimet tuaja … Zotit.” 1Pj 5:7 Doug Coldiron shkruan: “Unë jam një shofer kamioni dhe Jack Russell Terrier qeni im, Dee Dee, vjen në udhëtimet e mia rrugore. Ne ishim duke luajtur  jashtë Atlantës kur diçka i ra në sy dhe ajo shkoi në pyll. Kam ecur...

 • Filloje ditën me Perëndinë — Meditim ditor

  Zërin tim do ta dëgjosh në mëngjes, o Zot”. Ps 5:3 Zhvilloni zakonin për të filluar çdo ditë me Perëndinë. Kur ta bëni këtë, do të keni një burim force për t’u përdorur gjatë gjithë ditës. Psikologët thonë se duhen deri në tre javë për t’u njohur me një zakon...

 • Shpresa e bekuar — Meditim ditor

  “Duke pritur shpresën e bekuar dhe shfaqjen e lavdishme të Perëndisë dhe Shpëtimtarit tonë të madh Jezu Krisht.” Titit 2:13 Besimi në kthimin e shpejtë të Krishtit dhe fitoren tonë përfundimtare është ajo që do të na mbajë në këto ditë zhgënjimi me disa nga udhëheqësit tanë kombëtarë, zhvlerësimin e...

 • Ndihmesa për martesën — Meditim ditor

  “Të flasësh përpara se të dëgjosh faktet është… e turpshme dhe marrëzi.” Pr 18:13 Dikush tha: “Të martohesh është si të blesh diçka që e ke admiruar për shekuj në një vitrinë. Ju pëlqen, por kur e merrni në shtëpi, nuk shkon gjithmonë me gjithçka!” Bibla na jep tre fjalë...

 • Këshilla gjatë takimit të dashurisë — Meditim ditor

  “A mund të ecin dy njerëz së bashku pa rënë dakord për drejtimin?” Amos 3:3 Nuk ka asnjë test përfundimtar që mund të parashikojë se si do të funksionojë përfundimisht një takim dashurie, por këtu janë pesë pyetje që duhet t’i bëni gjithmonë vetes: (1) Cila është përshtypja ime e...

 • Lidhja fillon me përkujdesje — Meditim ditor

  “Zoti e bëftë dashurinë tuaj të rritet dhe të vërshojë.” 1 thel 3:12 Një nga kompanitë telefonike më të suksesshme të Amerikës krijoi një reklamë televizive duke përdorur sloganin, “Më dëgjon tani?” Tregon një burrë që flet në telefon, por personi në anën tjetër nuk mund ta dëgjojë atë. Pra,...

 • Trajtimi i ndryshimeve në punë — Meditim ditor

  “Për çdo gjë ka një sezon.” Pred 3:1 Kur ndodh ndryshimi në vendin e punës, ne shpesh ndihemi të kërcënuar. Ne mësohemi me personalitetet e bashkëpunëtorëve dhe shefave tanë dhe duam që ata të qëndrojnë në vend, të qëndrojnë të njëjtë dhe të mos kërkojnë asgjë më shumë prej nesh...

 • Zgjidh mendimet e duhura — Meditim ditor

  “Kini mendjen te gjërat më lart, jo te gjërat tokësore.” Kol 3:2 Marcus Aurelius tha: “Jeta jonë është ajo që e bëjnë mendimet tona”. Fatkeqësisht, nuk mund të ndaloni së menduari mendime të gabuara vetëm duke u përpjekur më shumë. Por ju mund ta bëni këtë: Ju mund të “vendosni...

 • Në përgatitje për gjëra më të mira — Meditim ditor

  “Zoti bën që gjithçka të funksionojë së bashku.” Ro 8:28 Kur Jozefi u fut në burg, e kishte të vështirë të shihte se si kjo rrugë do të çonte në përmbushjen e ëndrrës së tij, por ndodhi. Kjo sepse Zoti kishte një plan për jetën e tij. Dhe Ai ka...