No comments yet

Shkenca njeh fuqinë e lutjes (2) — Meditim ditor

“Lutja e sinqertë e një njeriu të drejtë ka fuqi të madhe dhe jep rezultate të mrekullueshme.” Jak 5:16

Shtatë mendime të tjera për t’u marrë në konsideratë: (1) Kur bëhet fjalë për lutjen dhe përfshirjen në kishë, një studim i Universitetit të Miçiganit zbuloi se ai reduktoi numrin emocional të stresit financiar. (2) Një gerontolog i respektuar raportoi se pas operacionit në zemër, lutja private mund të përmirësojë gjendjen tuaj të përgjithshme të mirëqenies dhe t’ju bëjë të ndiheni më pak të shqetësuar. (3) Një Sondazh Kombëtar i Shëndetit të Fëmijëve konfirmon se fëmijët që përfshihen në kishë kanë pritshmëri më të larta arsimore dhe bëjnë më mirë në matematikë dhe lexim. Dhe fëmijët që shkonin në kishë vetëm një herë në muaj kanë më pak gjasa të përsërisin një klasë në shkollë. (4) Revista e Shërbimeve Psikiatrike citon disa studime që tregojnë se si besimet fetare pozitive luajnë një rol të rëndësishëm në shërimin nga abuzimi me alkoolin dhe/ose drogën dhe reduktojnë në masë të madhe shkallën e recidivizmit. (5) Kur studiuesit në Shkollën e Mjekësisë të Yale studiuan 2000 njerëz mbi gjashtëdhjetë e pesë vjeç, ata zbuluan se ata që ndiqnin kishën kishin më pak gjasa të humbnin aftësitë e tyre mendore në vitet e ardhshme. (6) Zemërimi e vë në tension reagimin tuaj ndaj stresit dhe rrit presionin e gjakut. Studimet e Universitetit Shtetëror të Ohajos konfirmojnë se lutja për personin me të cilin jeni zemëruar mund të qetësojë zemërimin tuaj dhe të nxisë emocione pozitive si dhembshuria, e cila përmirëson shëndetin tuaj të përgjithshëm. (7) Dhe Sociological Quarterly raporton se adoleshentët që gjejnë kuptim dhe rëndësi në besimin e tyre kanë marrëdhënie më të mira me prindërit e tyre, gjë që çon në një përvojë më të kënaqshme për të gjithë familjen.

Comments are closed.