No comments yet

Si të jeni të bekuar në punë ? (2)— Meditim ditor

“Puna e palodhur do t’ju shpërblejë.” Pr 13:4

Këtu është një tjetër çelës për të pasur sukses në punë: puna e palodhur. “Puna e palodhur do t’ju shpërblejë me më shumë se sa duhet.” Pyetni çdo punëdhënës dhe ai ose ajo do t’ju thotë se sfida e tyre më e madhe është gjetja dhe mbajtja e njerëzve të mirë. “Dora e të zellshmit të pasuron” (Pr 10:4). Zell do të thotë të jesh i vetëdisiplinuar, i motivuar, vigjilent, i besueshëm dhe të ndjekësh diçka kur e nis atë. Dhe është e paçmuar sepse është kaq e vështirë për t’u gjetur ( Pr 12:27 ). Bibla mëson se shefi juaj është përgjegjës për t’ju paguar një pagë të drejtë ditore dhe ju jeni përgjegjës për t’i dhënë atyre një ditë pune të drejtë. Historia tregohet për një djalë që shkoi për një intervistë pune dhe u pyet nëse ishte përgjegjës. Ai u përgjigj: “Po, sa herë që diçka nuk shkonte në punën time të fundit, shefi tha se unë isha përgjegjës!” Seriozisht, a doni të përparoni? Shihni që punëdhënësi juaj të përparojë! Puna e palodhur, jo politika dhe manipulimi, do t’ju bëjë të promovoheni. “Puno shumë dhe do të jesh udhëheqës; ji dembel dhe do të bëhesh skllav” (Pr 12:24 ). Punonjësit dembelë ankohen për gjëra të tilla si shefat e padrejtë, sistemet që janë grumbulluar kundër tyre dhe “burra apo gra të shoqërisë” që kënaqen me shefat që “kujdesen për ta”. Këta njerëz duan privilegjet që të tjerët të gëzojnë, por ata nuk janë të gatshëm të punojnë për ta. Bibla thotë se «dëshirat e njerëzve të zellshëm plotësohen » (Pr 13:4 NIV). Ata i marrin të gjitha; kënaqësia e një pune të kryer mirë, një ndjenjë e vetëvlerësimit, një reputacion për integritet, besimin e të tjerëve, sigurinë e punës, fitimin, promovimin dhe më e rëndësishmja, “Bravo ” të Zotit.

Comments are closed.