No comments yet

Si të jeni të bekuar në punë ? (3)— Meditim ditor

“Në nderim tregoni kujdes ndaj njëri-tjetrit.” Ro 12:10

Këtu është një tjetër çelës i rëndësishëm për të qenë i bekuar në punë: mendueshmëria. Kjo është e vërtetë nëse jeni president i kompanisë apo portier i turnit të natës. Pllaka në derën e zyrës suaj mund të thotë se ju meritoni respekt, por ju duhet ta fitoni atë çdo ditë përmes etikës suaj të punës dhe qëndrimit tuaj. Në Dhiatën e Vjetër, shumica e njerëzve e fitonin jetesën e tyre duke bërë bujkun dhe duke rritur bagëti, kështu që Solomoni ofron këtë këshillë: “Njihni mirë gjendjen e kopeve tuaja dhe kushtojini vëmendje kopeve tuaja” (Pr 27:23 ). Udhëheqësit e mirë e bëjnë biznesin e tyre të njohin nevojat, pikat e forta, dobësitë, potencialin dhe nivelet motivuese të atyre që punojnë me ta. Si rezultat, koha e keqe të punonjësve reduktohet, morali përmirësohet dhe cilësia dhe prodhimi rriten. Besoni apo jo, rritja e pagës nuk është gjithmonë motivuesi më i mirë. Ndonjëherë mendimi, mirëkuptimi dhe interesi juaj për një punonjës është një motivues më i fuqishëm. Ulja e njerëzve ose marrja e tyre si të mirëqenë garanton pakënaqësi. Kur kujdeseni vërtet për njerëzit, përpiqeni të nxirrni më të mirën prej tyre. Dhe nëse jeni punonjës, Perëndia premton: “Kushdo që mbron zotërinë e tij do të nderohet” (v. 18 ). Nëse vazhdoni të kritikoni ata që janë mbi ju, ata përreth jush do të fillojnë të mos ju besojnë. Pse? Sepse ata e dinë që në një moment ju do të bëni të njëjtën gjë me ta! Për sa kohë që ju e keni inat pozicionin tuaj si ndjekës, nuk do të bëheni kurrë të kualifikuar për të qenë lider. Bibla thotë se ju duhet të flisni mirë për ata që kanë autoritet mbi ju ( Tit 3:1-2). Dhe nëse nuk mundeni, mos thoni asgjë dhe kërkoni një punë tjetër. Kështu të jesh i bekuar në punë.

Comments are closed.