No comments yet

Si të jeni të bekuar në punë ? (4)— Meditim ditor

“Fitimet e marra në mënyrë të paligjshme nuk sjellin përfitim.” Pr 10:2

Për të qenë të bekuar në punë, duhet ta praktikoni këtë: ndershmërinë. Nuk është e mençur të vidhni, edhe nëse nuk jeni kapur kurrë. “Fitimet e marra në mënyrë të paligjshme nuk sjellin përfitim.” Ju mund të vidhni dhe të ikni me të, por nuk do të përfitoni prej saj. “Pasuria e fituar nga mashtrimi zvogëlohet” (Pr 13:11 ). Ju nuk mund të bëni gjënë e gabuar dhe të përfundoni me rezultatin e duhur. Jo vetëm që do të keni probleme, por do t’u sillni telashe atyre që ju duan dhe varen nga ju. “Ai që përfiton në mënyrë të paligjshme e trazon shtëpinë e vet” (Pr 15:27 ). Mendoni për këtë: Ju mund të humbni punën tuaj, të dëmtoni reputacionin tuaj, të poshtëroheni, të përballeni me kosto dhe pasoja ligjore që paguan e gjithë familja juaj dhe të përfundoni në turp, gjithçka që do të ndikojë negativisht tek fëmijët tuaj. Bashkëshorti juaj meriton një partner të ndershëm. Fëmijët tuaj meritojnë një model të ndershëm, të sigurt se rruga që ju ecni është e sigurt për ta ndjekur. Komentatori i radios Paul Harvey deklaroi se 40 për qind e punëtorëve amerikanë pranuan se kishin vjedhur në punë dhe 25 për qind e tyre ndiheshin të justifikuar për ta bërë këtë. Ata e arsyetuan duke thënë: “Të gjithë po e bëjnë këtë, pse të mos e bëj unë… Shefi mund ta përballojë, nuk do t’i mungojë… Janë vetëm gjëra të vogla, nuk do të bëjnë asnjë ndryshim… Kompania më ka borxh, dhe unë “Unë thjesht marr atë që është e imja…Unë e meritoj atë, kam punuar shumë dhe nuk jam njohur kurrë.” Çfarë ka për të thënë Zoti për këtë? “I ligu fiton paga mashtruese” (Pr 11:18 ). Kur mashtron punëdhënësin tënd, Bibla thotë se je “i lig”. Nga të gjithë njerëzit, punëdhënësit dhe klientët duhet të jenë në gjendje t’i besojnë një ndjekësi të Krishtit që të jetë i ndershëm, të fitojë pagat e tyre dhe të ofrojë shërbim cilësor.

Comments are closed.