No comments yet

Sot jepjani Zotit problemin tuaj — Meditim ditor

“Hidhni kujdesin tuaj mbi Zotin dhe ai do t’ju mbështesë.” Ps 55:22

Nëse rriteni në kohë të vështira, do të bëni automatikisht një nga këto dy gjëra: (1) Besojini më shumë Perëndisë sepse keni përjetuar besnikërinë e Tij. (2) Shqetësohuni, mendoni dhe flisni pandërprerë për “po sikur” në jetë. Dhe ka shumë prej tyre për të menduar, sepse e ardhmja qëndron në duart e Zotit dhe jo në duart tuaja. Është e mundur që një gjë t’ju duket shumë më e madhe se sa është në të vërtetë. Ky është thelbi i shqetësimit. Është si një top bore; ajo fillon e vogël, por ndërsa e rrotullon vazhdimisht në mendjen tënde, bëhet gjithnjë e më e madhe derisa të ketë potencialin për të të varrosur. Cila është përgjigja? “Beso te Zoti me gjithë zemër dhe mos u mbështet në mendjen tënde” (Pr 3:5 ). Mbushe zemrën me Fjalën e Perëndisë. Pastaj zhvilloni zakonin për të lënë atë që keni në zemrën tuaj të jetë më reale për ju sesa ajo që shihni, mendoni ose ndjeni. Ju mund të zgjidhni të mendoni për atë që Perëndia mund të bëjë në vend të asaj që ju nuk mund të bëni. Nëse vazhdoni të fiksoheni për vështirësinë e situatës suaj, do të përfundoni në dëshpërim. Me fjalë të tjera, do të ndiheni të bllokuar. Kur kjo ndodh, është e lehtë të biesh në panik dhe të fillosh të bësh gjëra të paarsyeshme që thjesht e përkeqësojnë problemin. Në vend të kësaj, “Hidhni shqetësimet tuaja mbi Zotin dhe ai do t’ju mbështesë; ai kurrë nuk do të lejojë që të drejtët të tronditen.” Fjala “qëndrim” do të thotë të të forcosh, të mbështesësh dhe të mbajë lart. Perëndia mund të mos ju nxjerrë menjëherë nga situata, por hiri i Tij mbështetës do t’ju kalojë. Sot jepjani Zotit problemin tuaj.

Comments are closed.