No comments yet

Të njohësh stinën tënde — Meditim ditor

“Për çdo gjë ka një sezon.” Pred 3:1

Kur Zoti ju jep një vizion, përgatituni të derdhni disa lot mbi të sepse çdo vizion vjen me një çmim. Rruga drejt triumfit është përmes sprovave dhe mundimeve. Askush nuk merr leje falas. Por Perëndia ka premtuar se do të ketë një korrje: “Ata që mbjellin me lot do të korrin me britma gëzimi. Ata qajnë ndërsa shkojnë për të mbjellë farën e tyre, por këndojnë ndërsa kthehen me të korrat” (Ps 126:5-6). Ky Shkrim na mëson dy gjëra: (1) Ka një stinë për të qarë. Ky nuk është një justifikim për pasivitetin, apo një qëndrim dobësie që të bën të qash sepse jeta nuk është e drejtë dhe gjërat janë të vështira. Nehemia u përlot për shkak të rrënojave të Jerusalemit. Pastaj ai zhvilloi një plan, mblodhi një ekip dhe e rindërtoi atë. Çfarë ju lëviz? Për çfarë ndiheni të pasionuar? (2) Ka një stinë për korrje. Çdo gjë në jetë ka një arsye dhe një stinë (Pred 3:1-8). Kur kupton arsyen dhe maksimizon stinën, bëhesh “si një pemë e mbjellë pranë rrjedhave të ujit, që jep frytin e saj në stinën e saj” (Ps 1:3 ). Vini re fjalët “në sezon”. Frutat nuk do të rriten para kohës së tyre. Kjo është arsyeja pse ju duhet të dalloni stinët që ndryshojnë në jetën tuaj dhe t’u përshtateni atyre. Kjo është veçanërisht e vërtetë kur është koha e korrjes. Ju duhet të dini se kur është koha të ndaloni së qari dhe të filloni të korrni; përndryshe, do t’ju mungojë të korrat tuaja. Lotët janë për mbjellësin, por gëzimi është për korrësin. Pra, kur stina juaj ndryshon, korrni arat tuaja me gëzim. Ju keni paguar detyrimet tuaja; tani është koha për të shijuar atë që Zoti ju ka premtuar.

Comments are closed.