No comments yet

Trajtimi i ndryshimeve në punë — Meditim ditor

“Për çdo gjë ka një sezon.” Pred 3:1

Kur ndodh ndryshimi në vendin e punës, ne shpesh ndihemi të kërcënuar. Ne mësohemi me personalitetet e bashkëpunëtorëve dhe shefave tanë dhe duam që ata të qëndrojnë në vend, të qëndrojnë të njëjtë dhe të mos kërkojnë asgjë më shumë prej nesh sesa ato që kemi dhënë në të kaluarën. Nga dëshira jonë për stabilitet, siguri dhe parashikueshmëri, ne nuk arrijmë të përgatitemi për paqëndrueshmëri, pasiguri dhe surpriza. Sa ironike! Nëse do të ishim të gatshëm të rregullonim pritshmëritë tona dhe të ishim më realistë, nuk do të ishim kaq të traumatizuar kur të vinte ndryshimi. Gjërat mund të ndryshojnë brenda natës. Mund të jetë humbja e një prindi, ose një punë ose shëndeti juaj. Ndryshimi është e vetmja konstante në jetë. Dhe ka potencialin t’ju çojë drejt gjërave më të mira ose t’ju rrafshojë si një rul me avull. Zgjedhja është e juaja. “Për çdo gjë ka një sezon.” E vërteta është se Perëndia është spiranca juaj e vetme e sigurt në jetë, kështu që nëse jeni të mençur, do të ndërtoni një marrëdhënie të fortë me Të. Në fund të fundit, Ai kurrë nuk do t’ju lejojë të mbështeteni në asgjë përveç Tij. Këtu është historia e Elijas: “Korbat i sollën bukë dhe mish në mëngjes, dhe ai piu nga përroi. Dhe pas pak ndodhi që përroi u tha, sepse nuk kishte rënë shi në tokë” (1Mb 17:6-7 ). Elija mund të ketë rënë në panik, por Perëndia nuk e bëri. “Fjala e Zotit iu drejtua duke i thënë: “Çohu, shko në Sarepta… dhe bano atje”. Ja, unë kam urdhëruar një grua të ve që të kujdeset për ty” (v. 8-9 ). Vini re se çfarë siguronte Perëndia për Elijan: korbat, një përrua dhe një vejushë pa para. Pra, kënaquni me punën tuaj, shkëlqeni në të, por varuni vetëm nga Zoti!

Comments are closed.