No comments yet

Trajtimi i tundimit sipas mënyrës së Krishtit (2)— Meditim ditor

“Kur djalli mbaroi gjithë këtë tundim, ai e la atë deri në një moment të përshtatshëm.” Lk 4:13

Vini re këtë: (1) Tundimi vjen kur jeni vetëm pa mbështetje. Ashtu si një ujk kërkon delen që largohet nga siguria e vathës, kur ju neglizhoni shoqërinë e krishterë dhe shkëputeni veten nga besimtarët e tjerë, Armiku gëzohet. Ju thoni: “Por Zotin e kam gjithmonë me vete”. Po, por ja se si Bibla na mëson të kapërcejmë tundimin: «Një person që qëndron vetëm mund të sulmohet dhe të mposhtet, por dy mund të qëndrojnë krah për krah dhe të pushtojnë. Tre janë edhe më  mirë, sepse një kordon me gërsheta të trefishta nuk thyhet lehtë” (Pred 4:12 ). Ne kemi lindur, dhe rilindur, për të ecur në këtë rrugë me të tjerët. Pali shkruan: “Trupi nuk përbëhet nga një pjesë, por nga shumë… Syri nuk mund t’i thotë dorës: “Nuk kam nevojë për ty!” Dhe koka nuk mund t’u thotë këmbëve: “Nuk kam nevojë për ju”. !’» (1Ko 12:14, 21 ). Ecja në hap me besimtarët e tjerë rrit mbrojtjen tuaj kundër Satanit. (2) Arma juaj më e madhe në orën e tundimit është njohja e Fjalës së Perëndisë. Jezusi i zmbrapsi sulmet e Satanit duke e cituar atë. Satani bëhet i pafuqishëm kur përballet me një besimtar i cili deklaron: “Është shkruar!” Ju duhet të vendosni të merrni një qëndrim, por është qëndrimi juaj ndaj Fjalës së Perëndisë ai që e bën Armikun të tërhiqet. Kur Satani u afrua, Jezusi nuk shkoi të kërkonte një Bibël; Ai citoi Fjalën që dinte përmendësh. Ky është çelësi juaj i fitores. Gjoni thotë: “Ju kam shkruar juve që jeni të rinj në besim, sepse jeni të fortë. Fjala e Perëndisë jeton në zemrat tuaja dhe ju e keni fituar betejën tuaj me të ligun” (1 Gjn 2:14 ).

Comments are closed.