No comments yet

Zgjidh mendimet e duhura — Meditim ditor

“Kini mendjen te gjërat më lart, jo te gjërat tokësore.” Kol 3:2

Marcus Aurelius tha: “Jeta jonë është ajo që e bëjnë mendimet tona”. Fatkeqësisht, nuk mund të ndaloni së menduari mendime të gabuara vetëm duke u përpjekur më shumë. Por ju mund ta bëni këtë: Ju mund të “vendosni mendjen tuaj”. Kontrolli më themelor që keni kur vjen puna në mendjen tuaj është aftësia juaj për të zgjedhur atë që i kushtoni vëmendje. Në çdo moment, është në aftësinë tuaj për t’i kthyer mendimet tuaja në një drejtim ose në një tjetër. Kjo ndihmon për të shpjeguar pse dy njerëz në të njëjtën grup rrethanash mund të kenë perspektiva dhe përvoja krejtësisht të ndryshme. Fragmentet e mëposhtme nga ditari i një qeni dhe një mace mund t’ju bëjnë të buzëqeshni. Por shpresojmë se ata gjithashtu do t’ju bëjnë të ndaloni dhe të mendoni për ndryshimin që mund të bëjë qëndrimi juaj. Ditari i qenit: ora 08:00 hëngrëa ushqim . Gjëja ime e preferuar! 09:00 Shkova për një xhiro me makinë. Gjëja ime e preferuar! Ora 9:40 Ecja në park. Gjëja ime e preferuar! Ora 10:30 Duke u fërkuar dhe përkëdhelur. Gjëja ime e preferuar! ora 12:00. Kam ngrënë drekë. Gjëja ime e preferuar! 1:00 pasdite. Luaj në bar. Gjëja ime e preferuar! 3:00 pasdite. Tund bishtin. Gjëja ime e preferuar! 5:00 pasdite. Hëngra një ëmbëlsirë. Gjëja ime e preferuar! 7:00 pasdite. Kam luajtur me top. Gjëja ime e preferuar! 8:00 pasdite. Pashë TV me njerëzit e mi. Gjëja ime e preferuar! ora 23:00. Fjeta në krevat. Gjëja ime e preferuar! Tani le të shohim macen. Ditari i maces: Dita 983 e burgimit tim. Rrëmbyesit e mi vazhdojnë të më tallen me objekte të çuditshme të varura. E vetmja gjë që më ndihmon të vazhdoj është ëndrra ime e arratisjes. Dy krijesa … situata të ngjashme … përvoja krejtësisht të ndryshme. Çfarë e bëri dallimin? Njëri zgjodhi mendimet e duhura dhe tjetri jo.

Comments are closed.